Wasinstructies voor bedrukte kleding

Wasinstructies voor bedrukte kleding

Je hebt net die prachtige bedrukte trui of dat gepersonaliseerde T-shirt ontvangen, en het ziet er geweldig uit. Maar hoe zorg je ervoor dat die levendige kleuren en gedurfde prints net zo scherp blijven als op de dag dat je het hebt ontvangen? Het antwoord ligt in het begrijpen en volgen van de juiste wasinstructies voor bedrukte kleding.

Wastips voor bedrukte kleding

  1. Lees het etiket: Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het lezen van het wasetiket is de eerste en belangrijkste stap. Dit kleine label geeft je waardevolle informatie over de materialen en instructies die specifiek zijn voor jouw kledingstuk. Het vertelt je welke temperaturen veilig zijn, of het handwas vereist en of het item in de droger kan.
  2. Temperatuur is belangrijk: Een van de cruciale elementen in wasinstructies is de watertemperatuur. Warm water kan de kleuren van je bedrukte kleding doen vervagen, dus kies bij voorkeur voor koud of lauw water. Het handhaven van een lagere watertemperatuur helpt niet alleen de kleuren te behouden, maar vermindert ook de kans op krimpen.
  3. Binnenstebuiten wassen: Een eenvoudige maar effectieve truc om de levensduur van de bedrukking te verlengen, is het binnenstebuiten wassen van je kleding. Hierdoor komt de bedrukking minder in direct contact met andere stoffen en wrijving in de wasmachine, waardoor slijtage wordt verminderd.
  4. Zachte cyclus gebruiken: Voor bedrukte kleding is het gebruik van een zachte wascyclus ideaal. Dit vermindert de intensiteit van de wasbeurt, wat belangrijk is voor de delicaatheid van de bedrukking. Als je de optie hebt, kies dan voor de fijne was of delicate cyclus op je wasmachine.
  5. Vermijd bleekmiddel: Bleekmiddel is een krachtige reiniger, maar het kan desastreus zijn voor bedrukte kleding. Vermijd het gebruik van bleekmiddel of bleekhoudende reinigingsmiddelen, omdat deze de kleuren kunnen vervagen en de bedrukking kunnen aantasten.
  6. Mild detergens gebruiken: Kies voor een mild wasmiddel zonder agressieve chemicaliën. Sterke reinigingsmiddelen kunnen niet alleen schadelijk zijn voor de bedrukking, maar ook de stof van je kleding beschadigen. Mildere reinigingsmiddelen zorgen voor een zachtere behandeling van je geliefde bedrukte kledingstukken.
  7. Droog met zorg: De droger is niet altijd de beste vriend van bedrukte kleding. Als je kunt, vermijd dan de droger en laat je kledingstukken natuurlijk drogen. Als je toch de droger wilt gebruiken, kies dan voor een lage tot gemiddelde temperatuur. Overmatige hitte kan de vezels beschadigen en de bedrukking doen vervagen.
  8. Strijk voorzichtig: Als strijken noodzakelijk is, strijk dan je bedrukte kleding binnenstebuiten en gebruik een lage tot gemiddelde temperatuur. Zorg ervoor dat je geen stoom gebruikt, omdat dit schadelijk kan zijn voor de bedrukking. Een alternatief is om een dunne doek over de bedrukking te leggen en hieroverheen te strijken.
  9. Scheid de kleuren: Het lijkt misschien een basistip, maar het is essentieel om je bedrukte kleding te scheiden van andere kleding, vooral tijdens de eerste paar wasbeurten. Dit voorkomt het risico op kleurdoorloop van andere kledingstukken naar je bedrukte items.
  10. Opslag met zorg: Wanneer je je bedrukte kleding opbergt, zorg er dan voor dat het schoon en droog is. Vermijd direct zonlicht, omdat langdurige blootstelling de kleuren kan vervagen. Opvouwen in plaats van ophangen kan ook helpen om de vorm en kwaliteit van het kledingstuk te behouden.

Kleding laten bedrukken of borduren?

Met meer dan drie decennia aan ervaring, hebben we – in binnen- en buitenland – een sterke reputatie opgebouwd voor klantgerichte service, kwaliteit en vakmanschap. We staan bekend om ons brede aanbod aan textielbedrukkingdiensten, variërend van DTF-printen tot aan zeefdrukken en borduren. We bedrukken diverse soorten textiel, waaronder T-shirts, poloshirts, truien, werkkleding, sportkleding en evenementenkleding. Ben je op zoek naar een betrouwbare textieldrukkerij? Neem dan vooral contact met ons op, we adviseren je graag!