Duurzame pennen als relatiegeschenk

Duurzame pennen als relatiegeschenk

Hoewel we tegenwoordig meer aan het typen zijn, is een pen nog steeds een trouwe metgezel in ons dagelijks leven. Telefoon gaat? Snel iets opkrabbelen. Afspraak maken? Hup, de agenda erbij. Onverwachte meeting? Je notitieboekje en pen liggen al klaar. 

  • Gemiddeld gebruiken we per persoon 4,3 pennen per jaar; 
  • Wereldwijd zijn er jaarlijks 30 miljard pennen in omloop; 
  • Het merendeel wordt weggegeven als giveaway of relatiegeschenk. 

Oeps, had je net dat lumineuze idee om een pen als relatiegeschenk te geven, lijkt het toch niet zo origineel. Maar wacht eens, met een duurzame pen val je wel degelijk op. Zo’n pen is niet alleen een eyecatcher, het laat ook zien dat jouw bedrijf het milieu een warm hart toedraagt. Elke duurzame pen vertelt zijn eigen verhaal, en dat maakt het zo’n uniek geschenk. Met duurzame bedrukte pennen toon je dat jouw bedrijf milieubewust is én creatief in het kiezen van relatiegeschenken. Dat wordt zeker gewaardeerd door klanten en collega’s! 

Waarom duurzame pennen? 

Ga eens na, hoeveel van jouw pennen zijn van plastic? Vast een heleboel. En dat plastic is een nachtmerrie voor onze natuur. 

  • Tussen 1950 en 2015 is er ongeveer 6300 miljoen ton plastic afval geproduceerd; 
  • 79% daarvan eindigde op de vuilnisbelt of in de natuur; 
  • Als we zo doorgaan, hebben we in 2050 zo’n 1,2 miljard ton plastic; 
  • 40% van alle plastic producten wordt binnen een maand afval; 
  • Tot 2018 is er in totaal 86 miljoen ton plastic in de oceaan terechtgekomen; 
  • De grond waarop onze gewassen groeien, bevat 4 tot 23 keer meer microplastics dan de oceaan.

We kunnen het verleden niet veranderen, maar we kunnen wel samen een duurzame toekomst schrijven. Alle beetjes helpen, dus ook pennen kunnen een verschil maken. 

Maak het verschil 

Een milieubewuste keuze voor jouw bedrijf gaat verder dan alleen het verminderen van plastic. Overweeg biologisch afbreekbare inkten voor het bedrukken van pennen en minimaliseer de ecologische voetafdruk. Door te investeren in duurzame promotieartikelen, ben je niet alleen bezig met effectieve marketing, maar draag je ook bij aan een groenere toekomst. Het tonen van betrokkenheid bij milieukwesties vergroot bovendien de waardering van klanten en versterkt de positieve impact van jouw merk op de samenleving. Een simpele pen transformeert zo in een krachtig instrument voor bewustwording en merkloyaliteit.

Kies voor duurzaam

Transformeer je werkplek in een inspirerende bron vol positieve indrukken door te kiezen voor bedrukte duurzame pennen. Deze investering is niet alleen slim voor je marketingstrategie, maar biedt ook de kans om een blijvende indruk achter te laten bij zowel klanten als medewerkers. Maak van je werkruimte een indrukwekkende plek en laat je bedrijf schitteren met de personaliseerbare producten van ons merk, Pennendrukkerij.nl. Spar je liever eerst even met een van onze adviseurs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of start een chat (zie icoon rechtsonder).