Duurzame relatiegeschenken?

Duurzame relatiegeschenken?

Als duurzaam ondernemen in je bedrijfs-DNA zit, dan ga je natuurlijk voor de volle 100% om die insteek overal in terug te laten komen. Heb je al eens nagedacht over duurzame relatiegeschenken? Zo laat je aan je zakenpartners zien dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus neemt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen brengt best wat uitdagingen met zich mee, maar geef jezelf een schouderklopje voor elke duurzame stap die je zet. Met duurzame relatiegeschenken laat je zien dat het thema je echt aan het hart gaat.

Waarom duurzame geschenken? 

Nou, daar zijn genoeg goede redenen voor. Consumenten van nu verwachten meer van bedrijven en merken, zeker als het om duurzaamheid gaat. Met een duurzaam relatiegeschenk laat je zien dat je als bedrijf je steentje wilt bijdragen. Wanneer duurzaamheid een duidelijk onderdeel is van je visie, zijn dergelijke relatiegeschenken ook een slimme zet in je marketingplan. Het is een signaal van de duurzame inspanningen die je bedrijf levert. 

Wist je dat duurzame relatiegeschenken beter gewaardeerd worden? Onderzoek wijst uit dat deze geschenken als kwalitatiever, aantrekkelijker en met een hogere status worden gezien dan niet-duurzame geschenken. Met een groen relatiegeschenk laat je moreel besef zien en draag je uit dat je wilt bijdragen aan een betere toekomst voor mens en planeet. Je toont aan dat je verantwoordelijkheid wilt nemen. Als je dit consequent doet, versterkt dit het imago van je bedrijf. Een duurzaam relatiegeschenk staat voor maatschappelijke betrokkenheid. 

Daarnaast heeft een duurzaam relatiegeschenk altijd een verhaal. Vertel over de herkomst van de materialen, het recycleerbare karakter van de grondstoffen, of het maatschappelijke probleem dat je wilt aankaarten. Deel het verhaal achter het product en maak je relaties enthousiast voor de onderwerpen die jij belangrijk vindt. 

Elke dag een beetje beter

Het streven naar persoonlijke en duurzame geschenken is niet alleen een uitlaatklep voor creativiteit, maar ook een krachtige manier om betekenisvolle banden te smeden met je relaties. Verlang je ook naar echt persoonlijke relatiegeschenken? Verken dan onze vernieuwde collectie met duurzame relatiegeschenken bij ons promotielabel Pennendrukkerij.nl. Als je liever eerst even wilt sparren met een van onze medewerkers, open dan een chat (zie icoon rechtsonder) of neem contact met ons op.