Bedrukte mokken

How it’s made: Bedrukte mokken

Heb jij je weleens afgevraagd hoe jouw favoriete koffiemok met dat prachtige design is gemaakt? Bij Textieldrukkerij Brezo bv nemen we je mee achter de schermen van het bedrukken van mokken. Of je nu een ondernemer bent die op zoek is naar branded merchandise, of iemand die een persoonlijk cadeau wil creëren, het proces van het bedrukken van mokken is zowel fascinerend als artistiek.

Hoe worden mokken bedrukt?

Sublimatie is een populaire techniek voor het bedrukken van mokken, vooral vanwege de duurzaamheid en hoge kwaliteit van de afbeelding die het oplevert. Maar hoe werkt het precies?

  1. Ontwerp: Alles begint met jouw unieke ontwerp, of het nu een logo, foto of tekst is. Dit ontwerp wordt digitaal voorbereid en geoptimaliseerd voor de sublimatiedruk, rekening houdend met de rondingen en grootte van de mok.
  2. Printen: Het ontwerp wordt met speciale sublimatie-inkten op een hittegevoelig sublimatiepapier geprint. Deze inkten zijn uniek omdat ze kunnen veranderen van een vaste stof rechtstreeks naar een gasvormige toestand zonder de vloeibare fase door te gaan.
  3. Transfer: De geprinte afbeelding op het papier wordt nauwkeurig rond de mok gewikkeld. Vervolgens wordt de mok in een hittepers geplaatst.
  4. Sublimatieproces: De hittepers verwarmt de inkt op het papier, en onder hoge temperatuur en druk verandert de inkt in gas en hecht zich permanent aan het oppervlak van de mok. Dit resulteert in een levendige, scherpe en duurzame afbeelding.
  5. Koeling en inspectie: Na het sublimatieproces wordt de mok afgekoeld. Elke mok wordt zorgvuldig geïnspecteerd op kwaliteit en afwerking om ervoor te zorgen dat elke afbeelding perfect is overgebracht.

Waarom bedrukte mokken?

Bedrukte mokken zijn meer dan drinkgerei. Ze vertegenwoordigen een persoonlijke expressie, fungeren als marketinginstrument, en vereeuwigen speciale momenten of berichten. Ze zijn ideaal voor branding. Een mok met jouw logo wordt dagelijks gebruikt. Dit zorgt voor continue zichtbaarheid bij klanten of medewerkers. Daarnaast zijn ze perfect als persoonlijk cadeau. Je kunt ze namelijk personaliseren met foto’s, leuke quotes of kunstwerken die veel betekenen voor de ontvanger.

Een cadeau voor iedereen

Wat is er nu specialer dan een gepersonaliseerd cadeau? Een bedrukte mok kan voor bijna elke gelegenheid worden gepersonaliseerd: verjaardagen, jubilea, bruiloften, of zelfs als een ‘zomaar’ geschenk. De veelzijdigheid en functionaliteit van mokken maken ze een ideaal cadeau voor iedereen, ongeacht leeftijd of voorkeuren. En elke keer als de ontvanger zijn favoriete drankje uit de mok drinkt, wordt hij herinnerd aan de persoon of het moment dat de mok zo bijzonder maakt.

Eenvoudig te ontwerpen

Misschien denk je dat het ontwerpen van een bedrukte mok ingewikkeld is, maar bij Brezo maken we het proces eenvoudig en leuk! Stuur via het offerteformulier hieronder jouw wensen en wij creëren voor jou de ultieme mokken. Of je nu kiest voor een minimalistisch design of een uitbundige creatie, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ons team staat klaar om je te helpen met elk aspect van het ontwerp, zodat je eindresultaat precies is zoals je het voor ogen hebt. Natuurlijk kun je ook direct een bestelling plaatsen, dat kan bij ons promotielabel Pennendrukkerij.nl.