Gegraveerde pennen

How it’s made: Gegraveerde pennen

Heb je weleens overwogen om stijlvolle pennen te laten graveren? Deze pennen zijn vaak favoriet als relatiegeschenken of dienen als een verfijnd persoonlijk accessoire. In deze blog vertellen we je hoe het graveren van pennen in zijn werk gaat. Het is een samenspel van vakmanschap en geavanceerde technologie. Samen veranderen ze een simpele pen in een persoonlijk kunstwerk.

Hoe worden pennen gegraveerd?

Het graveren van pennen is een fascinerend proces dat gebruikmaakt van geavanceerde technologieën om nauwkeurige en verfijnde resultaten te bereiken. De eerste stap is het ontwerp: jij levert het artwork, logo of de tekst die je op de pen gegraveerd wilt hebben. Dit ontwerp wordt vervolgens digitaal verwerkt en klaargemaakt voor het graveringsproces.

Afhankelijk van het materiaal van de pen en het gewenste effect, kan er gebruik worden gemaakt van verschillende graveertechnieken. Lasergraveren is een populaire methode, waarbij een krachtige laser de oppervlakte van de pen nauwkeurig etst om jouw ontwerp erop te reflecteren. Deze techniek is niet alleen uiterst nauwkeurig maar zorgt ook voor een permanent resultaat dat niet vervaagt of slijt over tijd.

Een andere techniek is diamantgravering, waarbij een diamantpunt wordt gebruikt om het materiaal fysiek uit te snijden. Dit geeft een andere textuur en diepte aan de gravering, wat resulteert in een distinctieve uitstraling die vooral op metalen pennen prachtig tot zijn recht komt.

Waarom gegraveerde pennen?

Gegraveerde pennen zijn meer dan alleen maar schrijfgerei; ze zijn een statement. Ze bieden een persoonlijk tintje of vertegenwoordigen je merk in stijl. Hier zijn enkele redenen waarom gegraveerde pennen een populaire keuze zijn:

  • Persoonlijkheid: Een gegraveerde pen is uniek. Het kan een naam, een speciale boodschap, een logo of een datum dragen, waardoor het een ideale keuze is voor persoonlijke geschenken of herdenkingsvoorwerpen.
  • Professionaliteit: Voor bedrijven zijn gegraveerde pennen een uitstekende manier om een blijvende indruk te maken. Ze stralen kwaliteit en aandacht voor detail uit, elementen die je merk reflecteren.
  • Duurzaamheid: In tegenstelling tot bedrukte pennen, waarbij de inkt kan vervagen of afslijten, is een gravering permanent. Het zal de levensduur van de pen zelf overleven, waardoor je investering langdurig waarde behoudt.
  • Veelzijdigheid: Of je nu een luxe metalen pen kiest of een klassieke houten stijl, er is een breed scala aan opties beschikbaar die allemaal kunnen worden gepersonaliseerd met gravering.

Bestel eenvoudig en snel bij Pennendrukkerij.nl

Bij Textieldrukkerij Brezo bv stellen we jouw tijd op prijs. Daarom is het bestelproces bij ons promotielabel Pennendrukkerij.nl snel en eenvoudig. Je kunt gemakkelijk je design uploaden op onze site, je voorkeur voor het type pen aangeven en alle details van je bestelling specificeren. Ons team zet zich dan met volle aandacht en precisie in om jouw bestelling feilloos te vervullen.

Of je nu veel pennen nodig hebt voor een evenement of slechts enkele unieke exemplaren voor een persoonlijk cadeau, wij zijn er om aan jouw wensen te voldoen. Onze gegraveerde pennen staan voor kwaliteit, personalisatie en stijl. Ze verheffen een alledaags object tot iets persoonlijks en buitengewoons.

Wil je liever eerst even sparren met een van onze verkoopadviseurs? Neem dan gerust contact met ons op of start tijdens kantooruren een chat (zie icoon rechtsonder). Natuurlijk kun je ook vrijblijvend het offerteformulier hieronder invullen. Een van onze medewerkers stuurt je dan binnen 48 uur een op maat gemaakt voorstel.