Wat is DTF printen?

Wat is DTF-printen?

Direct-to-Film (DTF) printen is een opkomende digitale druktechniek die wordt gebruikt voor het afdrukken van afbeeldingen en ontwerpen op verschillende textielmaterialen. Deze methode heeft de aandacht getrokken vanwege zijn flexibiliteit, veelzijdigheid en het vermogen om kleurrijke, duurzame afdrukken te produceren.

DTF-printen begint met het maken van een digitaal ontwerp op een computer. Dit ontwerp wordt vervolgens afgedrukt op een speciale DTF-film, die is behandeld met een kleverige laag die de inkt vasthoudt. Deze film fungeert als een soort drager voor de inkt.

Nadat het ontwerp op de DTF-film is afgedrukt, wordt de film op de textielbasis gelegd, zoals een T-shirt, hoodie, pet, of ander kledingstuk. Een hittepers wordt vervolgens gebruikt om de film en de textiel samen te persen en te verhitten. De hitte activeert de inkt op de film, waardoor deze in gasvormige toestand komt. Het gas dringt in de vezels van de textielstof en wordt vervolgens vastgezet wanneer het afkoelt, wat resulteert in een duurzame, levendige afdruk.

Een van de voordelen van DTF-printen is dat het geschikt is voor diverse soorten textiel, waaronder katoen, polyester en mengstoffen. Het kan ook complexe ontwerpen met veel kleuren en details aan, wat het ideaal maakt voor op maat gemaakte kleding en merchandise. Bovendien is DTF-afdrukken relatief snel en vereist het geen water of stoom, wat het milieuvriendelijker maakt dan sommige andere druktechnieken.

Al met al biedt DTF-printen een efficiënte en kosteneffectieve manier om hoogwaardige, gepersonaliseerde textielproducten te produceren. Het heeft snel terrein gewonnen in de textiel- en kledingindustrie vanwege zijn vermogen om levendige en duurzame afdrukken te produceren op zeer diverse materialen.

De voordelen

Direct-to-Film (DTF) printen is een moderne druktechniek die zich richt op het bedrukken van kleding en andere stoffen. In de ogen van onze textielspecialisten zijn dit de 10 belangrijkste voordelen van DTF-printen:

 1. Uitstekende afdrukkwaliteit: DTF-printers bieden een hoge resolutie en kleurechtheid, waardoor levendige en gedetailleerde afdrukken mogelijk zijn.
 2. Geschikt voor diverse stoffen: DTF-printen kan worden toegepast op diverse textielmaterialen, waaronder katoen, polyester, zijde en meer.
 3. Flexibiliteit in ontwerp: Het stelt ontwerpers in staat om complexe en gedetailleerde ontwerpen te creëren met meerdere kleuren en effecten.
 4. Duurzaamheid: DTF-afdrukken zijn duurzaam en bestand tegen herhaald wassen en dragen zonder dat de kwaliteit van de afdrukken verloren gaat.
 5. Geen minimum bestelhoeveelheid: DTF-printen is geschikt voor kleine productiehoeveelheden, waardoor het ideaal is voor maatwerk en prototyping.
 6. Snelle doorlooptijd: DTF-printers hebben doorgaans een snelle productiesnelheid, waardoor bestellingen snel kunnen worden verwerkt.
 7. Lage kosten voor instellingen: DTF-afdrukken vereisen over het algemeen minder setupkosten in vergelijking met andere druktechnieken, zoals zeefdruk.
 8. Flexibel bij personalisatie: Het is gemakkelijk om gepersonaliseerde items te produceren met DTF-printen, zoals op maat gemaakte kledingstukken of geschenken.
 9. Kleurverloop: DTF-afdrukken kunnen subtiele kleurovergangen en gradients creëren voor artistieke en visueel aantrekkelijke ontwerpen.
 10. Witte inkt: DTF-printers kunnen witte inkt gebruiken om ontwerpen op donkere stoffen te printen, wat de mogelijkheden voor creatieve afdrukken vergroot.

DTF-printen is een veelzijdige druktechniek die vooral populair is geworden vanwege zijn vermogen om op textiel te printen met uitstekende afdrukkwaliteit en duurzaamheid. Het is geschikt voor zowel kleine als grote productieomgevingen en biedt tal van mogelijkheden voor personalisatie en maatwerk.

Aanvraagformulier DTF-printen

 1. ✅ Meer dan 30 jaar ervaring
 2. ✅ Al duizenden tevreden klanten
 3. ✅ Gemiddelde beoordeling: 8+
 4. ✅ Lid van Promotional Products Professionals

Met meer dan drie decennia aan ervaring, hebben we – in binnen- en buitenland – een sterke reputatie opgebouwd voor klantgerichte service, kwaliteit en vakmanschap. We staan bekend om ons brede aanbod aan textielbedrukkingdiensten, variërend van DTF-printen tot graveren en borduren. We bedrukken diverse soorten textiel, waaronder T-shirts, poloshirts, truien, werkkleding, sportkleding en evenementenkleding. Naast textiel bedrukken we ook diverse relatiegeschenken en kantoorartikelen. Onze bedrukkingen zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee. Wil je polo’s of ander textiel laten bedrukken met een DTF-opdruk? Vul dan geheel vrijblijvend het formulier hieronder in of neem contact met ons op.